Hoe gaat BlackBerry Android beveiligen

BlackBerry is met Android geen nieuwe weg ingeslagen, want end to end security is nog steeds het belangrijkste wat BlackBerry onderscheidt van alle andere concurrenten. Met Android is dit een ander verhaal en met de Venice in het vooruitschiet is het duidelijk dat BlackBerry de meest veilig Android gaat uitbrengen met toepassingsmachtigingen voor applicaties wat we ook kennen van BlackBerry 10.

Het beveiligen van Android op een toestel is belangrijk. Het platform mag niet worden aangepast of worden verwijderd door een aangepaste versie, want dat is het toestel kwetsbaar. BlackBerry mag ook niet geroot worden of customs roms draaien. Dit zijn allemaal issues die standaard bij Android horen en dat wil je niet als gebruiker.

De toestellen met BlackBerry 10 zijn standaard ook beveiligd, maar niet alleen software matig. De toestellen van BlackBerry zijn ook hardware matig beveiligd zodat je het toestel niet kan rooten of zomaar kan overschrijven. Android helaas wel en dat zie je ook met allerlei aangepaste kernels en customs roms.

BlackBerry gaat dit beschermen met behulp van een populaire grsecurity architectuure in een set van security patches en toegangscontrole om de OEM te vergrendelen aspecten rondom en in de wortel kernel om het fundament van het platform te beveiligen.

De kernel van BlackBerry gaat dus worden beveilgid met grSecurity beveilig

Grsecurity® is een uitgebreide beveiliging verbetering aan de Linux kernel die verdedigt tegen een breed scala aan bedreigingen van de veiligheid door intelligente access control, geheugen corruptie-based exploit preventie, en tal van andere systeem verharding die over het algemeen geen configuratie nodig. Het is actief ontwikkeld en onderhouden voor de afgelopen 14 jaar. Commerciële ondersteuning voor grsecurity is beschikbaar via Open Source Security, Inc

De veilige kernel zal daarnaast samen draaien met BlackBerry SafeGuard.  BlackBerry Safeguard stelt gebruikers in staat om zich te beschermen en te beveiligen van alle informatie over elke applicatie de ingebouwde webbrowser.


Deze beveiliging functie maakt gebruik van toepassingsmachtiging voor applicaties,  door gebruikers de mogelijkheid om het opzetten van private of publieke gebruiksbeperkingen door middel van de privacy en veiligheid menu beschikbaar op de meeste apps, zodat gebruikers hun gegevens, zelfs browser cookie-informatie worden afgeschermd en beveiligd.

De apps zelf zullen hoogswaarschijnlijk worden beveiligd door BlackBerry Guardian die apps tijdens het downloaden en installeren bekijkt op malware, virussen en prive problemen.  Dit samen met Trend Micro die alle apps op je toestel controleren  en een exta beveiligings laagje toebrengt op je toestel.


Dit zal niet alleen de meeste veilig Android toestel worden, maar ook een toestel dat je privacy beter gaat beschermen tegen data mining apps en onveilig Android apps.Reacties