Makkelijk contact maken met je PC voor streamen van films, muziek of bestanden

Het is altijd fijn om bestanden van je pc te bekijken op je mobiel als je pc beneden of bovenstaat staat. Nog leuker is het streamen van muziek,films of boeken op je BlackBerry.

Wat nog beter is om je BlackBerry Z10,Z30 of Passport aan te sluiten op je slaapkamer TV via HDMI om te kijken naar de laatste aflevering van " Fear of the walking dead" welke beneden op je laptop of computer staat.

Hoe dit te doen gaan we nu uitleggen :

Je hebt een enkele app nodig en dat is ES file explorer welke je hier kan downloaden.  Je kan dan via de BlackBerry Browser kijken, wil je tegelijk ondertiteling zoals srt dan kun je nog MX speler downloaden. De download files kun je hieronder downloaden.

ES File Explorer - download hier

MX Speler - download hier

Verstuur ze per email naar je BlackBerry toestel en installeer ze eerst en ga dan door.

Nu je de bestanden hebt geinstalleerd gaan we naar de eerste stap en dat is je computer of laptop.

Ga naar de windows verkenner en ga naar een map welke je wil delen via je netwerk, zoals je download map, video of muziek map.

Je klink nu met de rechtermuisknop op de map en selecteerd eigenschappen. Kies nu het tabblad delen en kies dan weer delen onder de naam van je map.

Je krijgt een nieuw venster met "selecteer personen met wie u wilt delen" Kies hier iedereen.  klik nu op in dit venster op delen.Dit doe je met elke map die je daadwerkelijk wilt delen via je eigen wifi netwerk


Gefeliciteerd we kunnen nu ES file folder starten.


Allereerst klink helemaal links naast sdcard.  =


Scroll naar beneden tot  Netwerk

Kies LAN en klik op SCAN
SCAN icoontje is (rond)  links van het kruis boven in het schermNa het scannen zie je de computer of laptop zoals hier een MSI.
Klik op het computer icoontje en log in met je standaard gebruikersnaam en wachtwoord van je computer om in windows te komen. Na het inloggen staan de geselcteerde mappen tussen de overige mappen die zichtbaar zijn op het netwerk. 

Kies hier je bestand om te kijken, te lezen of te beluisteren. Have fun.

Reacties