Google Play Services zorgt voor app beperkingen

Een groot probleem voor BlackBerry gebruikers die Android apps willen gebruiken is dat Google Play Services niet te vinden is op BlackBerry 10. Een reden is dat het een applicatie is die je privacy gebruikt terwijl een standaard app als NPO helemaal niet aangeeft dat het bijvoorbeeld verbonden is met Google+ , locatie,  wallet of zelf je email adres.

Het is daarom ook probleem dat via een achterdeurtje blijkbaar via Google Play Service informatie wordt weggehaald van je toestel zonder dat je dat weet, nadat je een app hebt geinstalleerd.

De vraag is of dit zo mag en dat lijkt mij wettelijk gezien niet, maar als Android gebruiker lijk je akkoord te gaan met een Google account en natuurlijk  Android dus er is niks aan de hand, maar weet de gebruiker hier ook van. Het lijkt me niet en daarnaast is een app ook niet meer te gebruiken en dat is wellicht ook de reden dat Windows 10 beta voor mobiel geen Android ondersteuning meer bied.

Het is de bescherming van Google voor zijn eigen markt waar de gebruiker het produkt is en dat is ook geen probleem als je een BlackBerry 10 gebruiker bent, maar als Android kan dit negatief zijn voor je profiel score zullen we maar zeggen. Het is jammer dat we steeds meer dit soort app gaan zien en zorgt ervoor dat we op den duur geen app meer kunnen draaien zelfs niet in de toekomst wellicht op Sailfish van Nokia.Hieronder nog een werkende app van NPO voor je BlackBerry 10, waar je nog google play service kan negeren.


https://mega.nz/#!o01UnZQB!iQtVGdJHEEL1yofwe9kJvA5fx5hmNjX-hlzU6SINV5o


Reacties