BlackBerry Apps zijn de beste

De BlackBerry Priv is in trek bij veel reviewers en er zijn al heel wat youtube filmpjes en zelf artikelen met de beste Android toestellen op de markt. De BlackBerry Prive kom je daar steeds weer in tegen als het gaat om de top  5 toestellen voor 2015.

Het is mooi om te zien dat BlackBerry het zo goed doet in het nieuws is en toch is het storend. Het element wat elke reviewer weer noemt zijn dingen die we al kennen vanaf de eerste Z10. Dit toestel kwam drie jaar geleden samen met BlackBerry OS 10 op de markt en kwam meteen op de brandstapel. Het werd overigens door tweakers bestempeld als de beste social media toestel.

De gebruikers reageerde anders en vonden de bediening geweldig en geen return of home button ,maar allemaal gesture en geswipe. Dit vinden we een klein beetje terug in de Priv en nog kreupel ook en Android heeft ook nog eens een home button en return toets.

Met BlackBerry 10 kwam ook de virtual toetsenbord met swipe up en multitaal herkenning en als je reviews bekijkt is het virtual toetsenbord de beste keyboard voor Android. Het is de beste toetsenbord.

Het stopt niet ,want ook de HUB is geweldig met alle social media op een enkele plek en wederom niet te vergelijk met BlackBerry 10. Het is een kreupele versie die geen integratie . De apps worden bij Android gewoon geopend, wat niet gebeurt met BlackBerry OS door die integratie met apps.

Het hele Android gebeuren is kreupel. Waar je bij BlackBerry gewoon echt multitasking hebt ,waar apps gewoon doorlopen zie je bij Android apps dat ze gewoon stoppen. Het is alsof je van windows 10 terug gaat naar windows 3.1/ 16 bit met nog steeds icoontje op je bureablad om iets te starten.

Het is duidelijk dat reviews en gebruikers het geweldig vinden, maar je ziet ook dat BlackBerry gebruikers het toestel terug sturen en het onwerkzaam vinden door dat veel dingen kreupel zijn op Android en het zijn niet alleen de BlackBerry apps.  De UI is omslachtiger in bediening en is niet zo snel al met BlackBerry qua bediening.

Het is wel zo dat Android gebruikers die de Priv gebruiken erg blij zijn met het toestel. Het is zelfs de beste Smartphone of Android toestel die ze ooit hebben gehad. Het is mooi dat BlackBerry iets extra kan brengen naar Android. Het is nog gekker dat 3 jaar geleden de pluspunten van nu op de BlackBerry Priv slechter zijn dan op BlackBerry 10.

Je kan gerust zeggen dat BlackBerry 10  de betere platform is met ondersteuning van Android Apps mits ze geen Google play services nodig hebben en dat de BlackBerry Android Apps beter zijn op BlackBerry 10. Het zijn de reviewers van de afgelopen drie jaar die oogkleppen op hebben gehad en BlackBerry 10 dood verklaarde. Het is een doodzonde.


note : ik heb het niet gehad over het toetsenbord met touch , security en privacy (Dtek), multitasking vs switch tasking en veel meer wat beter is geregeld op BlackBerry 10.


Reacties