BlackBerry Priv voor google service apps en Android gebruikers

De BlackBerry Prive is de beste Android telefoon die er is met extra functies en veel goede functies die beter zijn dan op de Samsung Edge. De HUB is een geweldige tool en ook het virtual toetsenbord wat we kennen van de BlackBerry Z series is de beste op de markt. De interviews van verschillende grote site's zijn erg gecharmeerd van de BlackBerry Priv.


Het mooist is dat het met gemak de Apple 6 kan verslaan als het gaat om camera, beeldscherm en batterij,apps  en toch zijn er negatieve geluiden van BlackBerry gebruikers. Dit is logisch als je alle goodies van BlackBerry ziet verdwijnen naar een Android platform, maar toch er is meer.

We weten dat BlackBerry 10 net zoals Android compatible is met allerlei functionaliteiten zoals wifi-direct, miracast, Bluetooth en NFC. Het is een allrounder welke ook nog eens Android apps ondersteunt mits ze geen google services nodig hebben.  BlackBerry OS is gewoon verder met Android qua UI en is niet te vergelijken en daar komen de eerste gebruikers die van BlackBerry 10 naar Android zijn gegaan ook achter.

De veschillen zit in de benadering van de HUB en het gebruik. Op de BlackBerry Swipe je gewoon rechts en je zit in je HUB en eruit weer naar links swipen en je zit weer terug bij je active frames of apps. Het starten van een app gaat op de zelfde manier, maar het verkleinen is bij Android via een home button ,terwijl bij BlackBerry 10 het een swipe is naar boven ,waar je ook meteen je active frame ziet. Een volgende apps kun je starten en makkelijk naar boven swipe om de voorgaande apps weer op te pakken. Dit laatste moet via Android via een knop die openstaande apps aangeeft en dus een extra handeling betreft.

Het zijn deze kleine dingen die storend zijn voor  BlackBerry 10 gebruikers en laat me zeggen dat voor Android gebruikers die niet beter weten met de BlackBerry Priv een geweldig toestel in handen hebben, maar voor BlackBerry gebruikers is alles veel meer omslachtiger dan dat ze gewend zijn en het haalt de snelheid eruit in gebruik ,zoals we gewend zijn van BlackBerry 10.Het toestel zelf is geweldig en heeft een goed geluid ,maar is niet zou goed als de BlackBerry Z30 of de Passport. Het scherm daarin is super mooi en scherp en een genoot om te gebruiken en helaas heb ik het toestel als oud Android gebruikers vanaf het eerste uur niet kunnen gebruiken. Ik blijf zelf lekker op BlackBerry 10 doorgaan. Het toestel voor Android gebruikers en voor mensen die de UI van Android voor lief nemen en gaan voor de apps met google service ondersteuning.

Reacties