BlackBerry update moet meer zijn dan een 10

BlackBerry 10 krijgt update 10.3.3 einde eerste kwartaal van 2016 en toch is het platform dan al meer dan 3 jaar oud en dit realiseerde ik me toen iemand tegen mij zei dat BlackBerry OS nu wel aardig oud is duidend op het getal 10.

Het is de marketing van BlackBerry die niks weet te hypen of mensen kan laten geloven dat ze elk jaar weer met iets nieuws komen en weten te innoveren. Een andere fruit concurrent weet dit wel te doen door alleen icoontje en thema's aan te passen en waarom BlackBerry niet. Het gesprek ging ook wel die kant op en we waren beide rt over eens dat BlackBerry hier een steek laat vallen. Hij is zelf een gebruiker van ios en is niet blij met zijn 6S 16 GB met whatsapp, youtube problemen qua geheugen etc en was ooit beter af met Android.

Hij ziet ook hoe slim Apple dingen overneemt van andere platformen en technieken in huis haalt om te doen laten lijken dat ze iets nieuws hebben zoals de NFC de vorige keer en dan nu weer een betere camera en een betere ios etc. Hij ziet ook de slimme beperkingen die geld opleveren zoals geen sd-slot of een batterij cover.   Het is iets wat BlackBerry niet doet ,hoewel ze wel duidelijk goede toestel bouwen als je naar de awards kijkt als het gaat om bouw, patenten en design.

We kwamen weer terug op BlackBerry 10 en een andere concurrent , namelijk Windows 10. Het lijkt wel op elkaar. Hij grapte dat windows 11 ooit BlackBerry 10 gaat inhalen met plus één. Het is ook wel gek dat BlackBerry hier niks mee doet. We bedachten hoe ze  het platform opnieuw konden uitbrengen met een tweede kans.

Het beste is al om te beginnen met de volgende update om het BlackBerry 11 of beter nog om het 12 te noemen zoals BES 12.  De volgende stap die ze moeten nemen is de iconen gelijk te trekken met hun Android toestel.  De twee platformen die BlackBerry bedient moet je uniform maken.
 Het voordeel is dat je duidelijk laat zien dat BlackBerry os nog bestaat.  Het is een goedkope manier van innovatie die daarnaast ook laat zien dat het het platform nog spring levend is. Ze kunnen daarnaast DTEK native voor BlackBerry OS inbouwen.

Een nog betere stap is om Android Runtime 6.0 in te brengen. Het is mischien fictie, maar het geeft een duidelijk signaal af dat ze naast de nieuwe Android toestellen lopen en dus vooruitlopen. Een ander voordeel is toepassingmachtiging over Android apps met Android 6, waardoor je controle krijgt over Android Apps naast je native Apps. Het is dan duidelijk een upgrade en een verbetering in privacy en veiligheid van de gebruiker en omdat Android 5.0 is overgeslagen kun je het gewoon BlackBerry OS 12 noemen. Dit is al een goede oplossing en een goede reden.Het zal veel publiciteit opleveren en een goed signaal aangeven om een laatste slag te slaan met BlackBerry OS om naast Android verder te gaan.

Het is puur marketing en het laat staan dat je met een oude BlackBerry toestel zoals de Z10, Z30 gewoon de laatste update's krijgt en dit versterkt het merk als het gaat om update's voor een langere tijd voor zijn gebruikers. Dit kunnen Android fabrikanten niet zeggen. Het geeft ook aan dat ze de eerst BB10 klanten niet in de kou laten staan, zoals met de Playbook.  Het is gewoon tijd voor BlackBerry om een laatste poging te doen en door uniform op te gaan met het Android kunnen ze ook een volledige touchscreen toestel uitbrengen. Het voordeel is dat twee gelijke toestellen in een enkele reclame kan worden gecommuniceerd met de keuze voor Android 6 of BlackBerry OS 12 met Android runtime 6.


We waren er beide over eens dat dit een hele sterke marketing zou kunnen zijn om te laten zien dat BlackBerry terug is en dan opeens met twee toestellen die gelijk zijn met keuze voor BlackBerry en Android. Dit is sterk en zal door de media geprezen worden als een goede zet en laat spierballen zien.
Nu BlackBerry nog om dat te laten zien.

Reacties

Een reactie posten