BlackBerry komt dit jaar alleen met twee Android toestellen.

Het is nu officieel  bevestigd dat we in 2016 geen smartphone's van BlackBerry zullen zien met BlackBerry OS 10. BlackBerry zal dit jaar uitkomen met twee toestellen en dat is de Priv met Android en een nieuw nog aan te kondigen toestel met Android.

Het is jammer dat een geweldig systeem met een veel betere HUB en UI ervaring dan Android ter ziele gaat doordat de verkoop achterblijft en dat ze niet proberen om twee dezelfde toestellen uit te brengen met zowel Android en BBOS10.

John Chen zei dat de Priv adoptie erg groot is en vooral bij Providers , maar dat zegt nog niks over de verkoop. De Android markt is vol en alleen met een high end toestel met een enorm prijskaartje is niet iets wat je zo los gaat aanschaffen. Het kan zijn dat men het via providers goedkoper gaat aanbieden met subsidie ,waardoor het toestel snel gratis is bij een abonnement .

Het is een gok en een compleet andere wind binnen BlackBerry. Het is wel vreemd dat men niet gewoon met een toestel uitkomt voor zowel Android en BB10 in een kleinere oplage. Het lijkt me dat je het beste kan snoepen van twee werelden.

BlackBerry zal natuurlijk de Passport en de Classic blijven verkopen en het is te hopen dat ze de blackBerry 10 UI kunnen overbrengen naar Android. Het is momenteel erg retro qua gebruik en de HUB op BlackBerry 10 is een stuk beter.  Het is ook de vraag of je de HUB wel wil gebruiken op een Android toestel dat gewoon kreupel is.Ik zou persoonlijk eerder gaan voor een goedkopere Android toestel zoals Nexus 5X 32 GB of Motorola Moto X dan een dure Priv, mede omdat er genoeg manieren zijn om een veilig Android toestel voor persoonlijk gebruik te creeren , waaronder met de keuze van je apps, toepassingsmachtiging dankzij Android 6 en een VPN verbinding.  Het vervangen van bestaande apps zoals google browser, gmail app en daarvoor goede alternatieven te nemen.

Een feit is en blijft dat BlackBerry 10 qua UI, HUB en real multitasking de betere OS is voor mij persoonlijk, maar er zijn meer mensen die met minder genoeg nemen en die kiezen voor Android en wil je een beetje terug zien van de BlackBerry kun je altijd nog kiezen voor de Priv als je er een budget voor hebt.


Update :  8 januari 2016

Response BlackBerry op het nieuws van de media op het feit dat BBOS10 EOL
http://blogs.blackberry.com/2016/01/showing-our-commitment-to-blackberry-10-at-ces-2016/Reacties