Daarom gebruik je BBM

BBM en Facebook zijn niet te vergelijken en vooral niet in aantal gebruikers. Het verschil zit ook duidelijk in hoe je gegevens worden opgeslagen, hoe ze worden gebruikt en hoe derden toegaan hebben tot jou gegevens.

De populariteit van facebook is mij vreemd, waarom willen mensen hun hele prive leven onthullen aan de wereld. Ze gven allerlei gegevens weg zoals geboortedatum, locatie's, namen van kinderen en scholen, foto's met allerlei informatie, wat ze kijken, lezen en eten en nog veel meer. Al deze gegevens worden weer aan derden verkocht of erger  derden mogen zelfs meekijken om die informatie te vergaren.

Het zijn niet alleen jou gegevens ,maar ook die van je vrienden en kennissen en niet alleen via Facebook, maar ook via Whatsapp waar alles weer bij elkaar komt. Het is al erg genoeg dat je je privacy en gegevens niet kunt beheren en het wordt binnekort erger met gerichte reclame.

Je kan natuurlijk wel via Facebook privacy instellingen aanpassen, maar je blijft publiekelijk . De datamining proces blijft vrolijk doorgaan via je facebook,whatsapp account.  Let op Alles wat via der server loopt is automatisch voor Facebook. Je geeft je rechten weg op je verzonden foto's en de informatie hierover.  Het is  ook verstandig voor bedrijven als je te maken hebt met privacy gevoelige data, zoals  van clienten dit niet te delen via Whatsapp en laat staan via Facebook.

Het is daarom ook dat je beter een app als BBM kan gebruiken. Het voordeel is dat BlackBerry alles via de cloud doet en niks oplsaat.  Ze slaan niks op, want ze zijn een bedrijf dat veiligheid en privacy verkoopt.  Ze verdienen het geld met add-ons voor de app zoals stickers ,stickers abonnement , ad free en naam pin en meer extra dingen.

Een ander voordeel van BBM is de aanmelding die alleen vraagt om je email. Via de email krijg je een persoonlijke pin die je kan delen met anderen en die nergens bekend is. Deze pin zorgt voor je privacy en is niet gekoppeld aan een naam, emals adres of 06 nummer. Als iemand vrienden met je wil worden dien je deze zelf uit te nodigen of een email te versturen naar de mensen waar je daadwerkelijk iets mee te maken wilt hebben. Je kunt later deze persoon weigeren en zelf volledig blokkeren,
De foto's en bestanden die je verstuurt  via BBM worden niet opgeslagen of doorgescand en gaan direct via de cloud naar de andere gebruiker. Als deze de informatie heeft ontvangen verdwijnt deze uit de cloud van BlackBerry en dat is alles. Dit maakt BBM vooral voor gebruikers veilig en vooral voor bedrijven met gevoelige informatie.


Het is niet alleen chatten en verzenden van informatie of foto's, maar ook groepschat gesprekken en nog beter BBM voice met hoge kwaliteit. Het is zelfs mogelijk om tijdens een chat of een gesprek even een bericht te sturen of nog beter als je elkaar niet kunt vinden een locatie door te geven die precies aangeeft waar je bent te vinden en dat allemaal met BBM.

Het is met BBM een keuze om in groepsverband met familie je foto's te delen en in groepsverband met je vrienden of collega's dingen te delen, dit kan in verschillende groepen en zonder dat anderen meekijken of waar informatie wordt opgelsagen of wordt door verkocht of nog erger waar derden in meekunnen  kijken tegen betaling.  Je kan dus met BBM  prive dingen met elkaar delen zonder dat je whatsapp of facebook nodig hebt. Je beheert zelf hoe je alles deelt en niet alles met een derde zoals Facebook.

Je moet je als gebruiker afvragen of je mij persoonlijk je sleutel van je huis wil geven, zodat ik even een dag alles kan noteren zoals was niet gedaan, foto's van je computer gekopieerd en intressante links, merk kleding genoteerd en maten en ga zo maar door. Het is waar je voor kiest als je Facebook, whatsapp wilt gebruiken.

Het is daarom dat ik BBM gebruik,

BBM 4 ALL

Download nu BBM voor Android,   Apple ios  of   Windows gewoon via je browser van je mobiel.
Reacties