De keuze van een platform als het gaat om kwetsbaarheden

Als eerste gebruiker van Android  in 2009 zag ik goede mogelijkheden in het platform tot 3 jaar geleden. Het was niet alleen dat het os veel veiligheidsproblemen had, maar ook veel malware,data mining en je privacy kon je gewoon vergeten. Ik moest weg bij Android.


Het was het moment dat ik ging zoeken naar een alternatief en die kwam er door een uitnodiging van BlackBerry voor een preview van de BlackBerry  Z10. Ik was overtuigd door het virtual keyboard en de HUB.  De security en privacy was uiteindelijk het uitganspunt om over te stappen naar een ander platform. Dit ging zonder problemen met de native apps en Android Runtime . Mijn familie en goede vrienden kreeg ik ook op BBM , weliswaar via een Android of Apple toestel mede omdat ze zich schamen voor een BlackBerry logo.
Ze zijn gelukkig overtuigd van BBM, hoewel  ik vanmorgen een email kreeg dat een vriendin haar BBM was gehacked. Het blijkt achteraf dat haar email account is gehacked en ze gebruikt voor verschillende diensten het zelfde wachtwoord, waaronder haar Apple accounts en natuurlijk haar BBM account.  Het is duidelijk dat je een goed password moet hebben ,maar ook een goed platform en dat is Apple volgens haar ook met een gesloten ecosystem en zonder kwetsbaarheden.

Dit is helaas niet het geval volgens de site CVE Details. De info op CVE Details heeft meer gekeken naar alle software van 2015 en de kwetsbaarheden en in de top 5 komen we op nummer 1. MAC OS X  tegen met 384 kwetsbaarheden en ios volgt met 375. Windows  komen we pas tegen met internet explorer op nummer 7 en dan te bedenken dat Apple gebruikers praat gaan over de goede veilgheid van hun ecosysteem.Als we kijken naar alle diensten per leverancier zien we dat Microsoft met de vele software die ze hebben op nummer 1 staat en dat Apple een volgende nummer 2 is op de Markt. De 7de plek wordt ingenomen door Google met de helft aan kwetsbaarheden als de nummer 2.  Het bedrijf BlackBerry komt niet voor in de top 50 en had volgens de site maar twee serieuze kwetsbaarheden voor 2015.
Dit is waarom ik ooit ben overgestapt naar een ander platform. Een bedrijf dat zijn zaakjes voor elkaar heeft en zelfs Google Android verslaat met het het eerder uitbrengen van een patch voor stage fright voor Android runtime voor BlackBerry.  De mensen kiezen voor open source software zoals Android of een Eco-Systeem dat oud is en gewoon gaten kaas is. Het is een keuze met een winnaar en dat is BlackBerry 10.

Wil je  qua cijfers meer lezen, dan kun je gaan naar CVE Detalis : http://www.cvedetails.com/top-50-products.php?year=2015 of  https://www.cvedetails.com/vendor/49/Apple.html en kijk eens naar gain information en gain Privileges.

Reacties