Met BBM ben je de Koning

BlackBerry Messenger (BBM) was  de eerste onder de sociale netwerken voordat we te maken kregen  met het spijtige WhatsApp Messenger.  BBM vroeg de gebruikers om pincodes te wisselen en verbond mensen over regio's in real time.  Whatsapp kwam in bekendheid vanwege zijn afhankelijkheid van telefoonnummers als de identiteitscontrole.

Telefoonnummers zijn inderdaad eenvoudiger te beheren, en veel makkelijker dan een pincode uit te wisselen en er vindt geen enkele indificatie plaats zoals bij BBM. Dit leidt echter tot grote problemen die steeds grotere normen aanmemen. Privacy is ver te zoeken en houdt gebruikers gegijzeld.  Nu ben je soms automatisch bekend bij iemand of wordt je benaderd zonder dat je dat wil.BBM is gebaseerd op PIN delen. De  partijen moeten akkoord gaan met elkaar. Het delen van een PIN kan eenvoudig worden gedaan via e-mail, tekst en door het scannen van de QR-code. Deze stuurt de melding naar uw toestel en je  kunt dan de gebruiker acceperteren. De afgeleverde berichten hebben een blauwe "D" terwijl degenen die gelezen hebben een groene "R" achtervoegsel voor hen. Dit waarborgt dat de berichten zijn gezien door beide partijen.

Wilt u groepen maken, moet u het verzoek toestemming om de gebruiker te sturen. Dit zorgt ervoor dat je je bewust bent van de acties daarvan. Er zijn vele horror verhalen dat mensen in groepen worden gezet zonder hun toestemming op whatsapp. Dit laat hen open voor misbruik, omdat hun telefoonnummers worden gekoppeld aan het gebruik.

Je  telefoonnummer is opeens voor veel mensen te bekijken en dus voor onbekenden die daar misbruik van zouden kunnen maken. BBM, werkt op de totale vertrouwens model. Het geeftt u de gebruiker volledige controle over met wie u wilt communiceren.

Dit is niet alles wat whatsapp doet, zo deelt het in de toekomst al je gegevens met Facebook en vergeet niet alles wat je door de server stuurt is eigendom van whatspapp (Facebook) , zoals foto's welke overigens automatisch copyright overgaat naar Facebook.  We hebben het nog niet gehad over gerichte reclame en gaat die reclame dan via whatsapp, via je mobiel of sms.

BlackBerry heeft alleen maar reclame via channels, een kanaal waar mensen of bedrijven een eigen pagina kunnen openen om dingen te delen, maar alleen daar zul je reclame zien en het is niet eens storend en je komt het alleen tegen in je feeds en als je alleen maar chat met anderen zul je de reclame ook nooit tegenkomen.


Ik heb de mogelijkheid om met BBM een ​​persoonlijke PIN en privacy . De  controle die het me geeft en de mogelijkheid om een bericht  in te trekken of ik kan een persoonlijk privé-chats beginnen die niemand geen spoor achter laat, zelf niet in je persoonlijke activiteiten. Een prive gesprek wordt namelijk niet bewaard. Dit zijn inderdaad geweldige eigenschapen van BBM en voor een klein abonnemen en minder dan een bak koffie is dit zekers een geweldige dienst.

BBM is een cross-platform en beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. In tegenstelling tot Facebook, Twitter en een gastheer van explosieve groei van sociale netwerksites, BBM is betrouwbaar, veilig en een private sociale netwerk, geen datamining en geen gegevens worden opgeslagen van gebruikers en volledig controleerbaar door de gebruiker.  Je bent zelf koning van je eigen BBM Pin en geen ander.

Bron : vrij vertaald en aangevuld van UTB Blog 

Reacties