Apple heeft de sleutel tot je data

Als je al je data opslaat via icloud backup, zou ik nog maar eens een keer achter je oren krabben. Apple gebruikers gaan helemaal los als het gaat om ios, icloud ,imessage and diensten met encryption beveiliging en op het nieuws dat Apple niet bij je data kan komen.

De CEO kwam er zelf aan te pas dat zelf Apple niet kon kijken in de encryptie, nog sterkers men vertelde dat me zelf niet helemaal wist hoe deze beveiliging werkte en verklaarde aan de Amerikaanse overheid dat ze niks konden inzien.  De sleutel ligt bij de gebruiker en die hebben we niet gaf Apple aan.  Hackernews geeft aan dat dit niet zo is voor icloud backup.

De CEO zei hierover "If the government laid a subpoena to get iMessages, we can’t provide it. It’s encrypted and we don’t have a key.” — Time Cook in een interview met Charlie Rose September 15, 2015

Het blijkt dat Apple wel een key heeft en het lijkt steeds meer op dat het opgezet spel is als je nog het nieuws weet eind 2014 van voormalig NSA General Counsel Stewart Baker die aangaf dat BlackBerry zijn fout was dat men geen data wilde delen van gebruikers en tot op heden kan de Amerikaanse overheid de encryptie van BlackBerry kraken.

Het doel van de NSA was om de markt omstandigheden van BlackBerry te verkleinen en ervoor te zorgen dat men wel data in handen kreeg. Een middel was om bedrijven die BlackBerry gebruikte onder druk te zetten en veel gingen over naar een minder goede beveiliging en smartphone zodat er wel inzage was.

NSA Stewart Baker gaf aan dat cyberwar iets is tussen de overheid en de bedrijven die encryptie gebruiken die ze niet kunnen lezen. Hij zei over BlackBerry "They restricted their own ability to sell. We have a tendency to think that once the cyberwar is won in the US that that is the end of it - but that is the easiest war to swim”. Een duidelijke verwijzing van het doel en het is ze gelukt en zelfs in Rusland en China waar de toestellen beperkt mogelijk zijn behalve voor de overheid, zoals de overheid en speciale diensten in Amerika of eenheden zoals de Navy Seals.

We weten allemaal dat de Amerikaanse overheid en haar diensten voor veiligheid veel data willen en die krijgen ze ook van Amerikaanse social media bedrijven. Het is duidelijk dat deze overheid zich zorgen maakt, net zoals in de UK. Whatsapp kunnen ze onderscheppen en is leesbaar en je kan er zelf als tussenpersoon tussen gaan zitten om iemand te volgen.

BlackBerry 10 of BBM (cloud en niks wordt opgeslagen door BlackBerry) wordt al wat lastiger en vooral als het extra beveiligd is via een BES 12 server. Dit is nog niet alles, want BlackBerry werkt samen met Google en Samsung. Samsung heeft KNOX en die wordt beveilgd door BES 12. BlackBerry BES 12 ondersteunt dus ook Android , ios en windows toestellen en zelfs mac os en windows 10.  BlackBerry is de nummer één.

We zien dus dat er iets moet gebeuren als de diensten informatie willen over gebruikers en bedrijven dat dit onmogelijk wordt gemaakt en dan komen we terug op het nieuws van Apple dat men de gegevens niet kan inzien en geen encryptie kennis hebben of een sleutel. De waarheid is dat men wel via de server deze gegevens kan inzien ,net zoals de overheid of door hackers.

De encryptie is er wel tussen gebruikers en toch staat alles ergens open en het lijkt erop dat sinds november een offensief is aangaande Apple. Ze gaan ook voor privacy, ze geven nieuws af de ze ook encryptie hebben en ze geven aan deze niet te delen met de overheid. De overheid klaagt ze zelf aan en het lijkt wel dat een aantal dingen zo zijn afgesteld dat iedereen moet geloven dat Apple niks kan geven aan de overheid en zelf ook niks kan zien.


Dit zei NSA Stewart Baker al over tech bedrijven als het gaat om publieke manipulatie. Hij gaf het volgende aan "“Tech companies are picking a big public fight with the NSA because it looks good, as opposed to changing the ability of government to get data,” he said. “The crypto wars have about as much to do with the outcome of security as the Soviet-Finnish war of 1939 had to do with the outcome of WW2.”

Het gaat allemaal om data informatie en beinvloeden van de media en het lijkt erop dat Apple zich daarbij afzet tegen BlackBerry met woorden als privacy, beveiliging en encryptie. Het is allemaal niet waar en hacker news geeft ook duidelijk aan dat Apple die informatie wel heeft en dus niet de waarheid spreekt en dat heeft een doel en een oorzaak, zoals we hierboven hebben kunnen lezen.

Het blijkt dus dat bij een automatisch backup in de icloud de encryptie sleutel van Apple zelf is en als je een sleutel hebt kun je dus ook dingen openen. Het komt erop neer dat alle data via icloud, inclusief je iMessages, SMS, Foto's, Documenten en noem maar op door Apple zijn te leveren voor de Amerikaanse overheid.

Apple heeft de sleutel in  handen van je backup als het gaat om ios data. Het is wel op te lossen door automatisch backup uit te schakelen en je iphone via BlackBerry BES 12 te laten lopen en  back-up van je toestel local via itunes op te slaan. Het is duidelijk dat op deze manier ook hackers kunnen binnenkomen door een brute force aanval op je toestel, zoals we kennen van de fappening 1,2,3 etc. en de eerste keer ging het om 500 beroemdheden, laat staan hoeveel gebruikers.


Het is duidelijk dat Apple de media en vooral zijn gebruikers wederom iets vertellen, wat niet helemaal waar is en zo iedereen iets verteld wat niet klopt en dat geeft vragen. Wat is daarvan het belang, waarom geeft men af op BlackBerry met kernwoorden als Privacy en wij kunnen niet bij je encryptie en waarom wordt er afgezet tegen de overheid , terwijl duidelijk is dat men wel bij de data kan komen van gebruikers.

Er speelt iets en dat is dat BlackBerry die steeds meer groeit met overnames zoals Good, Athoc de Amerikaanse versie van onze landelijke C2000 ,maar dan veel uitgebreider.  Het is de Google zoekopdrachten van November, December waar BlackBerry hoog in scoort en vooral de BlackBerry Priv over een aantal weken veel meer hits had dan Apple.

We zullen het nooit weten en het is duidelijk geen toeval,  maar Apple heeft weer eens laten zien dat als je geeft om veiligheid en privacy dat BlackBerry de beste keuze is.

Bron; thehackernews.com en overige media

Reacties