Medici moeten stoppen met whatsappen om privacy te waarborgen

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft dinsdag tegenover het televisieprogramma EenVandaag gemeld dat de medische wereld op zoek moet naar alternatieven om informatie te delen. Er schijnen nog steeds artsen en huisartsen informatie te delen over whatsapp wat ten eerste een groot risico is en ten tweede is het zo dat alle informatie zoals bestanden en foto's automatisch worden opgeslagen zodra ze door de server gaan van whatsapp. Een foto kan hierdoor in handen vallen van anderen ,maar ook zijn eigen leven leiden.

Het is ook onbegrijpelijk dat bedrijven uberhaupt whatsapp, telegram of Facebook messenger gebruiken ,mede omdat dit de privacy van patienten kan schaden. We kennen allemaal de site's die op basis van een 06 nummer een arts kan volgen of zelfs de informatie kan onderscheppen als tussenpersoon.Er zijn meerdere bedrijven zoals KPN die kijken of ze whatsapp kunnen inzetten, maar deze bedrijven hebben ook te maken met een stukje privacy en delen wellicht hierdoor ook informatie als het gaat om klanten. Denk daarbij aan copie paspoort of bankgegevens die wellicht onderschept kunnen worden en natuurlijk worden opgeslagen.

De lezers hier weten wel wat ze beter kunnen gebruiken en dat is BlackBerry met zijn messenger. BlackBerry is nog één van de weinige bedrijven mede door zijn privacy en veiligheid geen data opslaat of gebruikt van zijn gebruikers. De versleuteling en beveiliging is ook veel beter dan de meeste sociaal media apps en de mogelijkheid bestaat om  BBM protected met een 3 laagse beveiliging af te nemen.BlackBerry Messenger is al jaren lang de app waarmee je kan chatten, groepen kan maken en zelfs groepen in groepen kan maken, meerdere mogelijkheden heeft om data te delen en agenda, daarnaast kun je met elkaar bellen. Met BBM kun je ook berichten tijdelijk laten zien of zelf onzichtbaar versturen welke dan alleen zichtbaar is al je erop druk, daarnaast kun je berichten terugtrekken of een tijdslot geven.


Het mooie is dat BlackBerry Messenger op zowel ios, Android, Windows en op BlackBerry OS is te gebruiken en dus makkelijk ingezet kan worden.

We kunnen de medische wereld BBM aanraden als het gaat om veiligheid.


Reacties