FBI kraakt iPhone zonder hulp van Apple

De FBI kraakt na 5 dagen zonder hulp van Apple de iphone? De NSA gaf al aan dat de iphone was te krakken, de opdrichter van McAffee gaf al duidelijk aan dat het met een hardware specialist en software specialist, maar een half uurtje kost om de iPhone te hacken. Hij wilde de FBI gerust helpen en zo waren er meer hackers en bedrijven die wel wilde laten zien hoe het moest

De FBI zat gewoon met het probleem dat ze de data intact wilde houden en geen risico's durfde te nemen en ze waren bekend met hacks op voorgaande versies, maar niet met de laatste update. Dit was ook de reden dat de FBI de hulp vroeg aan Apple.

De Soap lijkt nog niet ten einde en het is maar afwachten of er belangrijke informatie wordt gevonden op de iphone en dat kan wel eens in het nadeel zijn van Apple. Het bedrijf is zoiezo in het nadeel mede doordat het gezicht verliest door praat te gaan over de goede beveiliging van Apple.

De reactie van Apple op het nieuws is dat ze in de toekomst wel zullen samenwerken en wat een gezichtsverlies. De beurs ging naar het nieuws ook even iets naar beneden en het nieuws in Amerika was ook niet mild over Apple en BlackBerry werd zelf nog een aantal keer genoemd als het gaat om security en privacy.

Dit is nog wat Apple zei over de hack en ze gaan weer praat over de backdoor, terwijl het ging om een enkel toestel. Het is duidelijk dat er standaard al een backdoor is als je alleen al kijkt naar alle problemen op het gebied van security issues en hacks, laat staan jailbreaks.

From the beginning, we objected to the FBI's demand that Apple build a backdoor into the iPhone because we believed it was wrong and would set a dangerous precedent. As a result of the government's dismissal, neither of these occurred. This case should never have been brought.
We will continue to help law enforcement with their investigations, as we have done all along, and we will continue to increase the security of our products as the threats and attacks on our data become more frequent and more sophisticated.
Apple believes deeply that people in the United States and around the world deserve data protection, security and privacy. Sacrificing one for the other only puts people and countries at greater risk.
This case raised issues which deserve a national conversation about our civil liberties, and our collective security and privacy. Apple remains committed to participating in that discussion.

Het bericht zegt al genoeg en BlackBerry komt in een positief daglicht in de media doordat de lijn wordt doorgetrokken als het gaat om privacy en veiligheid. Ze zouden  daar gebruik van moeten maken maken.


Hieronder wat Cartoons en opmerkingen ;

Apple did say, helping the FBI Undermine decades of security advancement. Apple ios was the number two in 2015 with the most security issues, the number one operating system with the most security issues was macOS.   Apple decades are 5 days long.

Apple did say it couldn’t be done, at least by themselves, although to be fair they didn’t say someone else could do it did they?”
Reacties