FBI stelt de rechtzaak uit tegen Apple

De FBI stelt de rechtzaak uit tegen Apple uit om een enkel toestel te unlocken van de terrorist die verantwoordelijk is voor de moord van 14 personen in San Bernardino Californie.

De reden is dat een niet te noemen externe partij heeft aangetoond hoe de FBI zonder Apple de toestellen kan ontgrendelen. De FBI heeft wel meer tijd nodig om te kijken of deze procedure niet de data in gevaar brengt en heeft daarom uitstel gevraagd.

Het is duidelijk dat de NSA ook al had aangegeven dat de iphone wel te unlocken was, maar deze werd terug gefloten. De gebruikers geloven echt in Privacy van Apple, maar als je alleen al kijkt naar het aantal hacks van Apple en de positie die ze hebben met beveilgingsproblemen dan zijn ze de koning op nummer 1 MacOS en nummer 2.  Apple ios van 2015.

Het sprookje zou wel eens een vervelende bijsmaak kunnen krijgen voor Apple als er belangrijke informatie op staat of als men een cell ontmanteld door de data op het toestel. Dit zou inhouden dat Apple niets doet om burgers te beschermen en als je privacy zoekt dan neem je een BlackBerry toestel en BBM.

Reacties