De strijd tussen ....

Op UTBblog heeft men whatsapp vergelijkt met BBM en de voordelen die BBM heeft op whatsapp, mede doordat whatsapp eind dit jaar stop met de ondersteuning van BlackBerry. Het is en blijft altijd mogelijk om een whatsapp Android app te installeren, maar als geen whatsapp gebruiker zal ik er niet wakker van liggen. We gaan dus de strijd aan met met BBM met 190 Miljoen gebruikers en Whatsapp met een miljard gebruikers.
De Prijs van beide apps is gratis en bij BlackBerry proberen ze geld te verdienen met stickers en extra modules zoals terughalen van berichten of geen advertenties. Bij Whatsapp verdient met geld door jou gegevens op te slaan voor marketingsdoeleinden met profielen en daarnaast hebben ze copyright op een aantal dingen die door de server gaan, zoals foto's.

Voice en Video is al jaren een onderdeel van BBM voor BlackBerry 10 en onderling met andere platformen is alleen spraak beschikbaar, net zoals bij whatsapp.  De gesprekskwaliteit en stabilitieit is bij BBM wel een stuk beter dan bij Whatsapp.
Groepen zijn significant verschillend tussen BBM en WhatsApp. De twee apps hebben beide  de mogelijkheid om groepen te maken, maar de gelijkenis eindigt daar. In WhatsApp kan iedereen aan een groep worden toegevoegd zonder de toestemming van de persoon die wordt toegevoegd aan de groep. Met andere woorden, een gebruiker kan zonder te weten in een groep zitten zonder zijn medeweten.
In BBM is lidmaatschap van een groep  alleen met toestemming en kennis van de uitgenodigde gebruikers.  In BBM heeft elk team heeft een gedeelde agenda die kunnen worden gebruikt om herinneringen in te stellen voor de leden van de groepen (een geweldig hulpmiddel voor groepen van familie of vrienden), en ook een gedeelde fotoalbum per groep om beelden te delen. Daarnaast kunnen de gebruikers in de groep nieuwe items toe  voegen aan gedeelde lijsten.

In WhatsApp  groepen maken gebruik van een enkel gesprek alleen - alle andere acties moeten buiten de groep worden uitgevoerd. BBM is ingesteld op meerdere chats mogelijk binnen een groep vrienden: een mogelijke discussie zal gaan over voetbal, terwijl een ander in dezelfde groepsdiscussie ander onderwerp zal zijn.  Je kan dus groepen in groepen aanmaken.

Foto's,  bestanden  en extra's.

Ook hier zijn de verschillen groot. In WhatsApp kunt u alleen een foto of video te sturen, terwijl in BBM u elk bestand dat u wilt verzenden - eenvoudig kunt versturen.  je kan makkelijk ​​PDF of XLS bestand te verzenden of een winzip file. Een ander voordeel is dat foto's die worden verzonden duidelijk te zien zijn en normaal kan worden bekeken, dankzij de compresie techniek van BlackBerry. Bij Whatsapp zijn foto's standaard wazig en moet je ze apart downloaden, hoewel bij BBM je het orgineel ook altijd moet downloaden is gelukkig de foto wel te zien. Dit kan veel data besparen en is veel sneller. Bij whatsapp moet je altijd een foto downloaden om het te zien en bij BBM niet.

Ook hier kun je de verschillen goed zien, vooral als het gaat om het wereldberoemde BlackBerry security. De Private Chat optie is alleen beschikbaar in BBM: Na enkele minuten voorbij zonder berichten die eindigt onmiddellijk het gesprek.  BBM-gebruikers hebben ook de mogelijkheid van het terugtrekken van een verzonden bericht, en tijdelijk zichtbare  berichten, waarmee u een bericht dat u heeft gelezen na een paar seconden verdwijnt(maximaal 20 seconden). Daarnaast kunt u ervoor kiezen om berichten te citeren u een zeer eenvoudige wijze hebben gezien, waardoor bij een grote groep je even specifiek op een vraag kan antwoorden.In BBM is het ook eenvoudig om uw locatie voor een beperkte tijd te delen via Glympse of zelf geld overmaken via Paypal (alleen in support-landen zoals Italie, Spanje ,Indonesia en meer), beide ontbrekende functies ontbreken in WhatsApp, zoals eerder genoemde voordelen als een bericht terug te trekken.

In de App Store

BBM biedt in-app store om uw gebruik te verrijkenmet diverse sticker packs tegen lagere prijzen (en soms zelfs gratis, meestal van een merk of een film zoals minions of deadpool) om gesprekken te upgraden, evenals speciale modules: bijvoorbeeld voor een symbolisch bedrag per maand kunt u deelnemen aan een sticker club met gratis sticker of een beveiligingspakket. WhatsApp heeft hiermee niks.

Social Network

BBM biedt een wereld van kanalen via een veilige sociale netwerk dat de gebruikers beschermt tegen SPAM en de intimidatie van andere gebruikers.  Er zijn  Kanalen voor veel verschillende onderwerpen, dus als je een onderwerp je  interesseert kun je deze volgen via een apart tab in BBM. Ook hier WhatsApp is niet gelijkwaardig, hoewel facebook en whatsapp aan elkaar zijn verbonden.

Bescherming
Afgezien van de hoge encryptie van BBM  en de mogelijkheid om BBM protected met een 3 laagse extra bijveiliging te nemen is BBM goed beschermd. Whatsapp biedt gewoon standaard messaging zonder extra beveiliging.

 Privacy

Whatsapp vereist een telefoonnummer dat iedereen toevoegt, zelfs de mensen met wie je niks wilt delen. WhatsApp verzamelt uw contactgegevens meerdere keren per uur en upload het naar hun servers en zorgt daarvoor ook voor dataverbruike en batterijverbruik. Een Samsung S6 met whatsapp verliest 15-20 batterij dankzij whatsapp.
BBM maakt gebruikt van  een hoge mate van privacy . Je hebt een PIN-code, SMS of e-mail van een persoon nodig die u wilt toevoegen en natuurlijk de uitnodiging moet worden geaccepteerd door de andere kant.  Niemand heeft uw informatie zonder toestemming en dat maakt BBM een app die ervoor zorgt dat je zelf je privacy in handen hebt.

BBM is makkelijk de winnaar als het gaat om veiligheid, privacy control en het versturen van allerlei files en slaat geen gegevens op of verkoopt je informatie of bestanden aan derden.

Verwijder whatsapp en haal je vrienden ,familie en medewerks uit om BBM te gebruiken en vooral als je als arts werkt kunnen we BBM aanraden omdat je veel soorten bestanden veilig kunt doorsturen zonder druk te maken dat ze worden opgeslagen of een copyright stempel krijgen zoals bij Whatspapp.

Download BBM in je app store voor ios ,Android en Windows.  

BBM yours to control

Reacties