BlackBerry publiceert cijfers en het jaar was vet

BlackBerry heeft zijn laatste cijfers bekend gemaakt en financieel ziet het plaatje er goed uit en de cijfers voor uitgave aan productie aan derde verklapt al dat de verkoop van hardware iets minder was. De software en services heeft de grootste prioriteit en dat hebben ze afgelopen kwartaal verdubbeld.

Het is duidelijk dat veel enterprises en bedrijven  hun bestaande toestellen inbrengen en dat wil BlackBerry in de toekomst gaan combineren met mer verkoop van BlackBerry Android of BB10 toestellen. Ze zien ook dat er wat meer vraag van overheden voor BlackBerry 10 toestellen.

De break-even voor toestellen op jaarbasis zit rond de 3,3 Miljoen toestellen en ze verwachten dit gewoon door te kunnen zetten om BlackBerry 10 toestellen te blijven verkopen. BlackBerry zit ook te denken om meerdere toestellen tegenlijk uit te brengen met meer media support.Op dit moment zijn de klanten van BlackBerry voornamelijk regeringen die 30% van de hardware voor BlackBerry 10 afnemen. De hardware is iets waar ze nog in geloven en vooral, omdat BlackBerry 10 de hoogste beveiliging kan geven tegenover Android en Apple ios, zelfs
als deze draaien op BES12 is BlackBerry 10 beter te beveiligen.

Het is duidelijk dat BlackBerry OS 10.3.3 in juni uitkomt en dat OS 10.3.4 begin 2017 zal verschijnen. We kunnen voor Android verwachten dat de update naar Android 6 zal verschijnen in mei en mischien eind april.


BlackBerry is en blijft goede deals maken in de auto industrie en heeft nieuwe produkten zoals BlackBerry Radar om produkten te volgen. Het ziet er op software gebied goed uit en het is goed om te horen dat ze verder gaan met Hardware zolang ze break-even spelen..

Het is zoals BlackBerry CEO Chen al zei , this year is fat . BlackBerry heeft nu twee jaar progressie en kwartaal na kwartaal winst en het lijkt erop dat de keuze om door te gaan met hardware vrijwillig is ,maar ook een noodzaak voor een kleine groep klanten die een beveiligd toestel willen met BlackBerry 10.

Wil je het persbericht dan kun je een pdf lezen , klik hier Reacties