BlackBerry een maand eerder met een volledige patch voor Quadrooter

BlackBerry heeft een patch tegen de vierde en laatste kwetsbaarheid van de QuadRooter uitgerold en dat is wederom sneller dan Google die wellicht volgende maand zal volgen.

De QuadRooter was in staat om zwakke plekken te gebruiken in Qualcomm firmware aangaande de drivers (besturing) om verhoogde rechten te krijgen (lees: root) op uw telefoon of tablet. Dit houdt in dat iemand via een app deze kwetsbaarheden kon uitbuiten om controle of toegang te krijgen tot je toestel.

Het is prachtig om te zien hoe snel BlackBerry was met de eerste drie kwetsbaarheden na twee dagen .  BlackBerry was ook al met BBOS10 sneller met de uitrol van een patch voor stagefright voor Android Runtime dan Ms. Google.  En nu na 5 dagen de vierde patch voor de Quadrooter.

BlackBerry geeft zelf nog aan ;

" Sommige kritische Android kwetsbaarheden - bijvoorbeeld, een die gemakkelijk kan worden en op afstand misbruikt met een openbaar gemaakt methode uit te voeren 'root' bevoorrechte malware - kan gewoon niet wachten op een maandelijkse updatecyclus. " - BlackBerry Chief Security Officer, David Kleidermacher

BlackBerry zijn reputatie over de veiligheid en het patchen van een nieuwe firmware bug moet de hoogste prioriteit te nemen.

BlackBerry Droid is gewoon het veiligst met niet alleen software maar ook met een eigen kernel en beveiligde hardware. De DTEK50 was overigens al beveiligd tegen Quadrooter.

Reacties