DTEK50 en IDOL 4

Het is een feit dat de alcatel 3  en 4 awards op het gebied van design en techniek hebben gewonnen in de midprijs klasse en een vervolg op deze toestellen zien we dan ook terug met een windows 10 toestel en dat is waarschijnlijk dat BlackBerry het model heeft gekozen om te rebranden en het DTEK50 te noemen naar de software DTEK op het toestel.


Het toestel de BlackBerry DTEK50 wordt steeds maar vergelijkt met de idol 4 in verschillende forums en media en toch is het toestel alleen aan de voorkant gelijk en intern net even wat anders.  De hardware is beveiligd in zowel de root als in de chipset van het toestel. Een aantal andere verschillen vinden we onder ander in de Bluetooth, GPS en de processor. De BlackBerry DTEK zal ook meer dan 10% langer meegaan met zijn batterij dankzij het tunen van het toestel.

Een ander verschil op forums is een prijsverschil van € 40,00 en dat is mede door de aangepaste chipset en de beveiliging hiervan met een aangepast kernel en een boot beveiliging. De rest van de prijs zit in de verklaring dat je  gratis BlackBerry software zoals de HUB,  Password keeper  krijgt en de beste virtueel keyboard krijgt.

Het is niet alleen de hardware beveiliging en de geweldige software van BlackBerry die je krijgt, maar ook een levenslange beveiliging om niet gehackt te worden en er voor te zorgen dat je data en privacy beschermd is. Dit wordt niet alleen bereikt met bovenstaande ,maar ook met maandelijkse update's of tussentijdse patches.  De update's en patches zijn altijd eerder dan Google ze kan verspreiden en dat gebeurt al op de dag dat Google zijn security issues publiceert om te voorkomen dat hackers er misbruik van deze informatie kunnen maken.


Een andere misvatting is dat de apps van BlackBerry gratis zijn te downloaden, maar dat is alleen voor BlackBerry toestellen. Een pakket met de HUB en extra apps kost je € 0,99 en dat is het zekers waard als je ziet dat alleen al de HUB al je communicatie samenbrengt op een enkele plaats in je toestel.

De vraag is nog steeds is de BlackBerry DTEK50 vergelijkbaar met de Idol 4 of zijn het inderdaad een aantal specificaties en de voorkant van het toestel wat gelijk is . Het antwoord is duidelijk dat het een rebrand is van het model ,maar voor de rest niet te vergelijken is als je bovenstaande hebt doorgelezen. De keuze is duidelijk als je gaat voor privacy en een stuk beveiliging met maandelijkse update's.

De DTEK50 kun je hieronder bestellen met een gratis 12600 mAh battery power pack.
http://www.pdashop.nl/product/729596/blackberry-dtek-50.html

Update : BlackBerry Android wordt geleverd met een stock rom en goede eigen software waar je wat aan hebt en daarnaast doet BlackBerry niet aan data-mining en kunnen we je BBM aanraden om te gebruiken met terugtrekken van berichten, prive berichten en videobellen.

Reacties