Facebook Mensen Catalogus

Een nieuwe stap die wellicht al bestond is het legal maken dat whatsapp contacten gedeeld mogen worden met whatsapp. Er zijn al reeds berichten dat dit gebeurde inclusief foto's en nog veel meer, maar nu wordt het dan officieel en je gaat er automatisch akkoord mee.

Het is duidelijk dat de honger van facebook groot is om nog meer data door te verkopen om miljarden binnen te halen. Het lijkt allemaal onschuldig ,maar een gratis app die zoveel opbrengt bij een bedrijf met enorme kosten aan personeel en infrastructuur is niet zomaar gratis.

Het gevaar is dat er al miljarden mensen systematisch worden geanalyseerd. Ze zijn een collectie geworden van het grote Facebook. Ze worden gerangschikt in meer dan 700 onderwerpen met daarbij de bijbehorende scores . De mens word als individue  gekatalogiseerd. Het doet de mens blijkbaar niks dat ze door dingen te posten ook hun familie en vrienden laten catalogiseren en alleen de lengte van een persoon kan al invloed hebben dat men inschat wel schoenmaat je zou moeten hebben.  Een post over een kennis zijn ziekte die te linken is aan een familielid welke je niet zal vinden op facebook.De mensen met Facebook geven alles weg aangaande hun privacy van zichzelf en van anderen. We staan allemaal in het grote FB cmensen atalogus voor derden gerangschikt en dit brengt een aantal gevaren met zich mee. De mensen van Facebook kunnen ons hierdoor links of rechts laten denken door ons te manipuleren van nieuwsberichten die positief zijn over Apple of juist alleen negatieve berichten door te geven over Apple. Ze kunnen dus je manier van denken dus vormen. Het is niet alleen maar adverteren ,maar door dat ze je catalogiseren kunnen ze ook bijvoorbeeld bepalen wie je bent of wat je zou kunnen doen in de toekomst. 

Een bedrijf kan bepalen of je daarom geschikt bent voor een baan of een regering kan bepalen in de toekomst of je een gevaar bent of bij een ramp scenario bepalen wie belangrijker is voor de economie of welvaart van een land.  Er zijn zoveel gegevens bekend van een persoon en die hoef je zelf niet te publiceren, dat doen anderen wel via berichten of foto's te plaatsen.

De opgeslagen hoeveelheid data over de levens van mensen en de interacties zijn enorm en dat zorgt veel mensen zorgen en toch gaan ze door en gelukkig zijn er mensen die ons waarschuwen over het gevaar dat mensen worden beinvloed of juist alles delen. Het kan tegen ons gebruikt worden door ons allemaal op te delen in zuilen. Het is een start en veel doen er aan mee en ooit zullen die mensen zichzelf tegen komen.

We worden niet alleen dus gecatologiseerd ,maar ook sociaal gestuurd door manipulatie.  De mensen zijn het product en geloof me dat we aan de vooravond staan van iets groots, waar we later allemaal spijt van krijgen. We weten het en zelfs de Europese wetgeving maakt zich zorgen over de Facebook catalogus en denkt er zelf aan om strengere regels te maken ter bescherming van onze jeugd en zijn inwoners.

Ik geeft steeds maar weer  aan om BlackBerry Messenger te gebruiken ,waarbij niets wordt opgeslagen zoals foto's of bestanden. Het is een keuze en verlaat facebook en Whatsapp en stap over naar BBM. Als je echte vrienden hebt en familie zullen ze BBM moeten installeren en anders sturen ze maar een sms of een email .Het is tijd om jezelf over 10 jaar niet in de uitverkoop te zien.

Reacties