Privacy ,delete whatsapp

Whatsapp gaat eindelijk geld opleveren voor Facebook, naar je kan het uitschakelen en je moet jezelf afvragen of het dan daadwerkelijk niet gebeurt. Het delen van al je contact gegevens van Whatsapp met Facebook is iets wat blijkbaar gewoon normaal is.

Het is duidelijk dat facebook je wil beinvloeden en ze kunnen dat heel goed door jou gegevens te gebruiken als zijnde dat jij iets leuks vindt of dat je iets hebt bekeken en dat doorgeven aan je vrienden of familie. We zullen dus meer massamarketing zien en meer op de persoon. Dus whatsapp kan daarvoor goed gebruikt worden.


Het is de vraag welke gegevens nog meer mee gaan naar facebook en wat dit doet met je privacy. Let wel op dat Facebook profielen maakt op basis van alles en dat kan zijn van auto tot een cijfer voor je gezondheid of welke weg je elke dag neemt .

De vraag is waarom delen mensen graag hun gegevens met whatsapp zoals foto's ,tekst, contacten en locatie en waarom zouden ze hun nummer moet delen met facebook. Het is duidelijk dat ze die gegens al reeds beheren en daardoor beter beheren, maar niet alleen door een 06 nummer. Wellicht ook wat je verstuurt en waar je over praat.

Het is daarom ook dat de Britse privacy waakhond ICO whatsapp gaat controleren hoe het delen van informatie van gebruikers de privacy regels schaadt. De privacy voorwaarden zijn sinds deze week aangepast en mijn advies is om weg te blijven ,want je bent het produkt waar ze veel geld aan verdienen.

Een geluk dat ik zelf geen whatsapp of facebook gebruik, want zou niet willen dat over 10 jaar mijn profielscore's over meer dan 700 onderwerpen wordt gebruikt bij een solicitatie of een lening voor een huis. Dit is ook de reden dat kinderen bescherm moeten worden om te voorkomen dat ze daadwerkelijk honderden labels met cijfers of beoordelingen hebben die hun leven gaat beinvloeden.


 Het is daarom ook dat ik BBM, sms en email gebruik en bereid ben om te betalen voor een stukje privacy. Het is nooit te laat om je zelf nu te gaan beschermen voor de toekomst.  Verwijder whatsapp, Facebook en start met BBM en als mensen niet mee willen werken ,dan sturen ze alsnog maar een sms, email.


update : afmelden kan via deze link
https://www.whatsapp.com/faq/general/26000016

Reacties