BlackBerry gaat goed en nog een laatste toestel in de maak

Het is duidelijk dat de cijfers op software gebied elk kwartaal beter zijn en dat BlackBerry geen hardware van eigen fabrikaat nodig heeft. Het platform van BlackBerry met BES en GOOD is volledig uitwisselbaar met alle platformen en zelfs een windows computer. BlackBerry beveiligd ook nog steeds QNX en met secusmart hebben ze de perfect beveiliging voor onder aan de Duitse regering.

De hardware laat BlackBerry over aan TLC en sinds vandaag een fabrikant uit Indonesia die ook een licentie heeft aangeschaft om toestellen uit te brengen onder de BlackBerry vlag en zijn dan ook benieuwd waar ze mee aankomen. Het zal overigens wel allemaal Android toestellen zijn, maar we hadden ook niks anders verwacht en dit luidt ook een beetje het einde in van BlackBerry 10.

De eerst volgende toestel die we kunnen verwachten is de DTEK60 van TLC en het lijkt er op dat er nog een toestel gaat komen uit Indonesie via een samenwerking met BB Merah Putih en mischien kunnen we de Mercury verwachten. Het kan zijn dat BlackBerry het ontwerp heeft afgegeven aan de fabrikant. We zullen het meemaken.


Een andere goede deal uit Indonesie is met Emtek voor een licentie en strategie om vanuit BBM consumenten en bedrijfs applicaties te ontwikkelen voor Android en ios, die dus als applicatie, content en dienst binnen het BBM platform draaien. Dit zien we bijvoorbeeld ook terug in BBM money wat een geweldige betaal en uitbetaal app is.

De pot is nog niet op en BlackBerry QNX doet goede dingen op het gebied van iot met als niew dienst blackBerry radar die gebruikt gaat worden  om te bepalen waar een vrachtwagen of een container is en dit kan ook diefstal voorkomen door een hold te zetten op locatie en zodra deze uit die locatie verdwijnt een alarm af te geven. Het kan zelf bepalen of er ook een trailer of container deur opengaat.
We zullen het meemaken en vergeet niet dat BlackBerry dit fiscaal jaar nog een keer met een eigen toestel uitkomt en dat er op dit moment twee partners bezig zijn met twee nieuwe toestellen.  Na het fiscaal jaar zullen alleen partners en licenties worden uitgegeven voor BlackBerry Android toestellen.

Reacties