BlackBerry levert de eerste veilige tabletten aan de Duitse regering,

In 2015 op de Cebit in Duitsland gaf BlackBerry al een voorproefje met Secusmart hoe een beveiligde tablet zou moeten zijn.


Het is daarna lang stil gebleven en nu heeft BlackBerry een wereldwijde leider in veilige mobiele communicatie, op de IFA in Berlijn conferentie haar SecuTABLET voorgesteld en aangegeven dat deze meteen in gebruik zal worden genomen door de Duitste overheid om haar personeel te beveiligen tegen afluisten en haar data te beschermen.

BlackBerry's uiterst veilige tablet, geïntegreerd met de regering-grade MAM-technologie, is gebaseerd op de nieuwste versie van de Samsung Galaxy Tab S2, en werd in het "geclassificeerd - voor officieel gebruik alleen" door het Duitse Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) goedgekeurd (VS-NFD) beveiligingsniveau.  

 

 

De SecuTABLET is de nieuwste BlackBerry cross-platform oplossing die de strikte beveiligde richtlijnen vervuld die door de Duitse overheid stelt.  SecuSUITE voor BlackBerry 10 had ook goedkeuring gekregen en is lange tijd gebruikt door de Duitse regering om haar mobiele spraak- en datacommunicatie te beveiligen. SecuTABLET biedt een oplossing voor veilige spraak- en datacommunicatie, beschikbaar op een commerciële standaard tablet. Het product is vooral bedoeld voor organisaties met hoge eisen voor veilige mobiele communicatie.

De volgende beveiligingsfuncties zijn dus geïmplementeerd:

     Storage-encryptie
     transport-encryptie
     Beveiligde overdracht van gegevens tussen apps
De tablet wordt net zoals met secusmart of zoals met BlackBerry Balance in tweeen gedeeld, waarbij de gebruiker als het ware twee tablets bij zich heeft door een prive gedeelte en een zakelijkgedeelte. 

Het geheel kan beveiligd worden door Knox welke zelf weer wordt beveiligd t door BlackBerry BES 12 of gewoon rechtstreeks op BES 12. Het laatste zou moeten voldoen.

Reacties