Samsung in de media


Het mobiele landschap is explosief op het moment. Het exploderen van toestellen aangaande de Galaxy Note 7 staat weliswaar in de media, maar Apple doet ook aardig mee de afgelopen week. Het gaat hier niet over een rechtszaak waar beiden tegen elkaar staan aangaande patenten.

Een exploderende toestel kende we al van Apple en die wedstrijd winnen ze, maar de afgelopen week was Samsung weer in het nieuws met de Note 7 en de media duikt er massaal boven op, maar ze vergeten dat Apple al een historie heeft als het gaat om toestellen die spontaan ontbranden en ontploffen en dat zien we afgelopen week ook gewoon terug. Alleen niet in de media in Nederland.

 Afgelopen week was er een gloednieuwe iphone die in de verpakking spontaan was ontploft en een andere iphone explodeerde nog in de zak van een student.Een andere iphone 6 serie ontplofte waarbij een gebruiker zich moest melden bij hetziekenhuis. En tot slot was er nog een iphone 6 serie deze week die ontplofte in Fresno CA in een slaapkamer .

De gebruiker gaf aan “I heard a sizzling, then we heard the pop and the whole fire was coming out of the screen.” -Yvette Estrada toen het toestel op haar nachtkastje naast haar bed in brand stond. Ze vraagt zichzelf ook af wat er was gebeurd als het toestel op haar kussen of bed had gelegen.


Samsung heeft maar een enkel toestel dat dit doet en dat is de Note 7 en zelf een vervangend exemplaar zorgde voor paniek in een vliegtuig die gelukkig nog aan de grond stond en een grote brandplek achterliet. Ook een slaapkamer werd gevuld met rook door een vervangende Samsung Note 7 die in vlammen opging en hier ging de eigenaar naar het ziekenhuis. 

In Minnesota was er een meisje van 13 jaar die haar vingers verbrande doordat het toestel begon te roken toen ze het toestel vasthield. In Taiwan ontplofte een Note 7 in de zak van een jas van een vrouw die zeer snel het toestel uit haar zak werkte en het toestel liet uitroken op straat.

Het lijkt wel een wedstrijdje dat beiden zekers niet willen winnen, maar het is wel duidelijk dat de geschiedenis van Apple al veel langer is met toestellendie die spontaan als popcorn springen en dat de media er zo boven op springt is duidelijk dat we dit niet gewend zijn van Samsung als fabrikant, maar het blijft wel vreemd dat we Apple nergens zien in de media als het gaat om toestellen die gewoon ontploffen.

Blij dat ik nog een BlackBerry Passport gebruik.
 

artikel vrijvertaald van UTB-Blog

Reacties

Een reactie posten