Geen Airpod en geen audio-jack

Het was voor veel mensen die van goede audio houden een schrik dat Apple in September kwam met de iphone 7 zonder een 3,5 mm audio-jack. Hoe gebruik je dan je dure headset? vroeg iemand mij. 

De audio-jack was volgens Apple achterhaald en de oplossing was een airpod en achteraf  een adapter met een jack die op je lighting (StarWars) poort kon worden aangesloten., want de airpod was uitgesteld en nog niet leverbaar met de lancering van het nieuwe toestel. De airpod was er nog niet en die zou snel komen en  in oktober zouden ze weer snel komen en ondertussen had Apple de fan boys verteld dat de geluidskwaliteit met de lighting adapter beter was dan een audio-jack dankzij de toepassing van DAC. Terwijl je beter dan een Headset kan kopen met DAC ondersteuning en een lighting connector, zoals de Philips Fidelio M2L/27
Dit is marketing op zijn best en in theorie is dit waar, mits met goede componenten en we praten hier niet over een paar euro, maar meer over honderden. Een voordeel van DAC is  bijvoorbeeld ruis  in muziek wat perfect weg kan worden gefilterd en dus geweldige kwaliteit kan leveren, maar we praten nu over een adapteren die is meegeleverd door Apple en die zelfs duurdere headset slecht doen laten klinken in vergelijking met een iphone met en audio-jack.

Als je alleen al de oude ipod en hedendaagse iphone gebruikers hoort in forums dat de geluidskwaliteit via hun headset gewoon minder is en dat ze gedwongen worden met een adapter rond te lopen merk je hoe geweldig het is als je 800 euro hebt betaald voor een iPhone. Het is duidelijk dat als je geen ideeen hebt dat je ook gewoon iets weg kan laten en dat tegen de wens van die oude ipod en iphone gebruiks die veel muziek hebben gekocht via itunen en hun dure headset willen gebruiken.

De oplossing hebben ze wel en dat is de draadloze airpod (€ 179,00),   maar die is er nog niet en deze zal zelfs niet eens met kerst verkrijgbaar zijn volgens Wall Street Journaal. Het is net zoals het uitrollen met een nieuwe OS vol met bugs die ze dan drie keer in een week moeten aanpassen, alleen hier moet de airpod nog uberhaupt verschijnen. Het probleem schijnt te zitten dat beide airpods niet goed synchroniseren en dat geluid aan een enkele kant anders kan klinken of zelfs wegvalt.

Het is geweldig al die marketing van Apple door die audio-jack eruit te halen om de airpod als alternatief aan te bieden voor € 179,00 of gewoon een adapter om je dure headset te blijven te gebruiken. Ik ben blij met mijn BlackBerry DTEK60 en Passport die beiden wel een audio-jack hebben en beiden werken perfect goed met mijn bluetooth JBL Headset van € 59,00.Reacties