Sophie heeft nummers van wereldsterren dankzij nieuwe iPhone

Sophie Highfield kocht haar iPhone 5S zo'n 6 maanden geleden en ze ontdekte dat toen ze begon om letters te typen om contacten op te zoeken dat er veel andere contacten op haar toestel werden toegevoegd. Veel van deze contacten zijn beroemdheden. Sophie's telefoon, heeft ze telefoonnummers binnengetrokken van Adele, een Spice Girl, Radio One DJ's en zelf sporters. 


Een logische veronderstelling zou zijn dat het toestel tweedehands is en van een andere gebruiker is geweest of dat het gaat om een refurbish toestel  en toch is dat niet het geval. Ze heeft het toestel gloednieuw in verpakking gekocht bij Three UK in Engeland en deze geeft ook duidelijk aan dat het toestel met het imei nummer nieuw is verkocht en dat het probleem bij Apple moet liggen

De vraag is natuurlijk hoe ze deze contacten zo binnen kan trekken op haar telefoon. De meest logische antwoord is dat er een sync probleem is met iCloud. Het schijnt dat Apple geen commentaar geeft en blijkbaar is dit normaal?

We vinden dit niet normaal en dit is wederom een data breik met icloud. Het is bizar dat je telefoonnummer tevoorschijn kan komen bij een ander op zijn telefoon en dat vooral voor beroemdheden of bijvoorbeeld leden van het parlement.


Het is iCloud eigen zullen we maar zeggen, maar je kan wederom je data beter toevertrouwen aan BlackBerry.

Bron: vrij vertaald uit de media
Reacties