Stop de informatiestroomEen nieuwe president voor Amerika die zijn eigen belangen en grenzen wil beschermen tegen inport en export en het land weer groot wil maken heeft ook veel data nodig. De Amerikanen zijn sinds de tweede wereldoorlog al bezig door belangrijke kennis en informatie en geleerden vanuit Europa binnen te halen met kennis. Mensenkennis in dit geval met veel informatie.


De kennis halen ze nog steeds uit Europa zoals het overnemen van een grote chipfabrikant afgelopen jaar in Nederland en door te fuseren met bedrijven zoals DSM die veel kennis en patenten hebben op allerlei ontwikkelingen in de chemie.

Nu is al die kennis al jaren niet voldoende en kun je niet alle mensen of bedrijven binnenhalen en daarvoor kun je goed gebruik maken van social media. We hebben whatsapp, facebook, wechat en nog veel bedrijven die alle data verzamelen van jouw toestel en je leven. Deze bedrijven leven van data en hebben zelfs copyright op bestanden die je verstuurt als gebruiker. 


Het is daarom ook goed dat vorig jaar een oproep was aan huisarten en ziekenhuizen om geen gegevens of foto's van patienten door te sturen, wat helaas nog steeds gebeurt. Het bedrijfsleven en allerlei diensten sturen ook allerlei berichten en bestanden door en er zijn zelfs bedrijven die met klanten chatten via whatsapp. Een onderneming heeft een plicht om de privacy te waarborgen, maar overtreed deze door dit te sturen via een bedrijf die geld verdient aan die informatie.

Het is een trend en je kunt niet zonder whatsapp roept iedereen en het is veilig. Een maand geleden was er nog nieuws dat het cloud gedeelte niet zo goed beveiligd was. Het is ook de geheime diensten en politie die ons doen geloven dat ze geen Apple of Whatsapp kunnen hacken. Dit gebeurt juist om meer mensen gerust te stellen, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over wat wat ze versturen.

We moeten ons juist wel zorgen maken over al die informatie, vooral nu Amerika zijn grensen en economie gaat afschermen dan moet Europa dat zekers gaan doen en apps zoals whatsapp en Facebook aan banden gaan leggen voor overheden, dienstverleners, bedrijven, etc. Het kan niet zijn dat alle informatie die verzameld is tegen ons gebruikt wordt of dat belangrijke onderzoek even via social media wordt verzonden naar een collega.


De informatie oorlog woedt al jaren en het mooiste is dat alle populaire social media apps van Amerikaanse bodem zijn en allemaal geld verdienen aan deze data informatie. We geven ons als kikkerlandje met al onze kennis inclusief Europa helemaal bloot en dat moet gestopt worden. Een alternatief is ook geen Telegram of andere apps die privacy niet waarborgen en daar geld mee verdienen door dit door te verkopen aan derde. 

De beste oplossing voor het bedrijfsleven, dienstinstellingen en overheden is BlackBerry Mesagger. BlackBerry is een bedrijf dat naast veiligheid ook je privacy waarborgt mits een rechter een verzoek doet om de rechtsgang van een crimineel of terrorist na te gaan. BlackBerry leeft van veilgheid en privacy voor zijn gebruikers in het bedrijfsleven en bij overheden en regeringsleiders, de top 5 banken, ziekenhuizen, defensie zoals Navy Seals en Nato en nog veel meer. Dit doen ze allemaal om juist geen informatie weg te geven en om data te beschermen


BlackBerry is niet zoals Apple of Google en ook zekers geen Amerikaans bedrijf. Het bedrijf uit Canada heeft veel waarden en normen zoals we ook kennen in Noord-west Europa. BlackBerry Messenger en voornamelijk de pro versie beschermen je gesprekken, je data en de apps loopt al jaren voor op whatsapp tot whatsapp bijna alles heeft nagemaakt om juist mensen bij zich te houden. BlackBery kan excel, zip files en noem maar opversturen en foto's verzenden in de orginele kwaliteit en dat zonder een copyright te claimen.

 Alle informatie via de BlackBerry cloud server gaat verdwijnt daar, tenzij het bericht of bestand niet is te leveren blijft deze op de cloud server staan tot deze vol raakt en oude berichten en bestanden verwijdert en dat kan een paar uur zijn of een paar dagen, waarbij de verzender altijd een terugkoppeling krijgt. De informatie is dan ook weg van de server. 

Dit is niet wat Facebook of whatsapp doen en die delen ook nog eens informatie en slaan ze op voor uitgebreide profielen waaraan je zelf nooit hebt gedacht. Het serverpark dat ze hiervoor hebben is enorm groot en de kosten zijn dan ook bijna een Miljard dollar voor 2016 om dit allemaal draaiend te houden om alle data op te slaan. BlackBerry heeft dat niet met alleen een cloud-server en heeft dit soort kosten wereldwijd niet en ze beschermen je data en je privacy.We adviseren hier BlackBerry Messenger en geven ook duidelijk een signaal af om de app te gebruiken binnen ziekenhuizen en artsen, overheden en bedrijven. Zelf Facebook CEO Zuckerman is een BlackBerry Gebruiker en plakt zijn camera en microfoon af op zijn laptop. Kennis is macht en vooral als je weet wat ze doen met je data en Zuckerman knows best en daarom kies je voor BlackBerry Messenger. 

BBM voor Android    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bbm
BBM voor ios             https://itunes.apple.com/nl/app/bbm/id690046600?mt=8

Reacties