BlackBerry Aurora reviewDe Aurora heeft de kenmerken van een BlackBerry en zodra je het toestel ook gebruikt voelt het goed aan. De BlackBerry Aurora past in het middensegment, maar lijkt toch veel op zoveel andere merken op de markt.

Bepaalde Aspecten trekken de aandacht zoals een typisch BlackBerry logo op de achterkant en op de voorkant. Het toestel is daardoor te onderscheiden van andere merken, maar dit is de reden om het toestel te bespreken. Het is de niet alleen de buitenkant van het toestel, maar meer wat er in het toestel zit. 
Ontwerp BlackBerry Aurora

Praten over het ontwerp van Aurora is  het duidelijk dat BlackBerry nog steeds bezig is om de 'ingebouwde kwaliteit' te behouden Natuurlijk is dit apparaat produceerde door een lokaal bedrijf PT BB Red and White, maar de kwaliteit is nog steeds 'global'. Hoewel het toestel een sterke gelijkenis heeft met andere Android-modellen is het materiaal 'semi-rubber' en voelt de Aurora luxe aan en voelt premium aan.

Wellicht een beetje rechthoekig met afgerond hoeken en eenvoudig. Toch voelt het anders aan, deze smartphone biedt een element van verrassing en differentiatie. Een van deze elementen is de 'Convenience Key' die een gemakkelijke snelkoppeling naar bepaalde functies of toepassingen levert naar keuze.

Helaas zijn er niet beschikbare fysieke navigatietoetsen op de telefoon. Dus, voor de toegang tot of de werking, zijn we afhankelijk van een nieuwe virtuele toetsenbord welke verschijnt wanneer het aanraakscherm actief is. Net als Android-smartphones in het algemeen, navigatie presenteren drie opties terug naar huis, recente en open apps.

De serie van drie kleuren (zwart, zilver en goud) hebben een semi unibodi constructie. De achterkant van de behuizing kan worden geopend, maar de batterijen kan niet worden verwijderd. Dit heeft meer als doel om de achterkant te vervangen met accessoires.

BlackBerry Aurora: Display

De  telefoon is ingeschakeld en heb het toestel hier in mijn hand en het is een mooi groot scherm van 5,5 inch met een HD (720p). De kleurweergave en helderheid die het toestel weergeeft is erg goed en voelt comfortabel aan voor de ogen. De samenstelling van het totale l scherm is nog steeds vrij efficiënt, hoewel minder dunne bezel hier en daar en is percentage scherm verhouding toestel wat minder dan bepaalde andere merken, maar niet storend.

De prestaties van de touch screen is boven het gemiddelde van telefoons in de zelfde prijsklasse. De respons van het scherm is snel en wordt meteen opgepakt en reageert geweldig op je vinger aanraking. De interface van deze telefoon is zeer aangenaam, net als het schuiven van het scherm en voelt gewoon goed aan met grote respons en geen vertraging.

Het scherm als beeld is dus van een zeer goede kwaliteit met een grote helderheid en ondanks de resolutie is het beeld gewoon scherper dan ik had verwacht. Ik kan gerust zeggen dat het de beste scherm is die ik ben tegengekomen in deze prijsklasse. Buiten heeft het scherm wel wat last van de zon, maar is goed op te lossen door de helderheid op maximaal te zetten.

BlackBerry OS en Interface Aurora

Dit is de eerste officiële serie in Indonesië van BlackBerry met het besturingssysteem Android 7.1. De software en interface reageren snel en goed. De software is gewoon standaard Android zoals we die kennen en zal voor elke Android gebruiker herkenbaar zijn.

Een ding dat dit toestel onderscheidt is van alle Android toestellen is de verbeterde beveiligingsfuncties. Het besturingssysteem is exclusieve met ingebouwde technieken van BlackBerry Limited zoals de Root of Trust (ROT) door toevoeging van een hardware security processor die het toestel dus niet alleen software matig beveiligd, maar ook hardware matig.BlackBerry Camera Aurora

De camera zit in het middensegment en kan niet spreken van een slecht camera, maar het kan zekers niet toppen met high end toestellen zoals Samsung S7 of de Pixel.

De camera interface kennen we van de voorgaande BlackBerry toestellen, maar is toch anders als het gaat om de handmatige instellingen. De camera heeft een snelle focus en is nauwkeurig, maar is bij minder licht minder scherp door ruis. De foto’s die we gemaakt hebben zijn buiten goed en natuurlijk.

Om een selfie te maken heeft de camera een 8 Megapixel en maakt goede foto’s. De camera achter is 13 Megapixels en heeft daarnaast een dubbele led flitser. Met de handmatige camera functie kun je lekker los gaan om instellen als ISO, witbalans en sluitertijd aan te passen.

Andere kenmerken van de camera is snel schieten in meerdere frames en helaas is er maar één resolutie mogelijk om foto’s te maken. Met de camera kun je ook video’s schieten op 1080p.


Kenmerken BlackBerry Aurora
Voor multimedia is de Aurora standaard uitgerust met een muziekspeler die kan worden beluisterd via de speakers of headset aansluiting. Om een video te spelen is er een app die meeste video’s kan afspelen en tevens ook ondersteuning biedt voor ondertiteling.

Er is geen vingerafdruksensor op de telefoon. Maar de beveiligingsfuncties van BlackBerry is de meest betrouwbare in zijn klasse en met de app DTEK kun je je apps bewaken en controleren.
De BlackBerry HUB ontbreekt ook niet en heeft alle kenmerken die we mogen verwachten, zoals we dat ook verwachten van de BlackBerry Launcher die typisch is voor BlackBerry.Aurora prestatie

De prestaties van de processor is eigenlijk niet zo slecht. Het toestel wordt niet warm, hoewel bij hoge prestatie voel je wel dat het toestel warmer wordt. Acceleratie en de prestaties bij het uitvoeren van gegevensverwerking of beeld verwerking is uitstekend en bevredigend.

De Chip quad core 64 bit proccesor met 1,4 GHhz die gedragen, wordt door een 425 snapdragon chipset is niet vergelijkbaar met de komende KEYone, maar het toestel zoals ik al aangaf doet wat hij moet doen en vloeiend en dat wellicht ook dankzij de 4 GB RAM die zekers hierin meehelpt.

De opslag van het interne geheugen is 32 GB en kan worden uitgebreid met een micro sd-card.

De levensduur van de batterij is door de chipset en processor is goed en bij mixed gebruik mag je verwachten dat de batterij 24 uur te gebruiken is. De capaciteit van de batterij is 3000mAh en heeft geen snellaad functie , waardoor het 2,5 uur duurt voor de batterij vol is. 

Connectiviteit

BlackBerry BlackBerry Aurora is het eerste BlackBerry toestel met twee simkaart houders naast een micro sd houder.  Beide simkaart houders kunnen worden gebruikt voor 4G only.

Deze smartphone heeft een band FDD LTE en LTE TDD welke geschikt is voor ondersteuning voor dienstverleners in Indonesië. Voor internet is er 4G en is de maximale snelheid 150/50 Mbps.

Connectiviteit, zoals Bluetooth 4.0, aGPS en 802.11 b / g / n / a Wi-Fi is al geïntegreerd in deze mobiele telefoon. Interessant is dat bij de herziening van BlackBerry Aurora de USB ook externe media ondersteunt zoals een geheugenkaart of extern harddisk.Aurora is het geld waard

De prijs van 3,5 Miljoen rupiah, of 250 euro is zekers voor dit toestel een goede aankoop als je een toestel zoekt voor social media en multimedia. De BlackBerry Aurora bewijst dat met het mixen van hardware een vloeiend en geweldig toestel op de markt is gezet. De specificaties zijn wellicht vergelijkbaar met andere toestellen op de markt, maar de prijs is zekers sterk van dit toestel. De afwerking en kwaliteit is zekers beter te noemen en het is ook naast de Priv en de DTEK50,60 de meest beveiligde Android toestel. 

Het toestel heeft alle kenmerken van een BlackBerry en geloof me in deze prijsklasse heb je de beste toestel om mee te werken en te pronken. De BlackBerry Aurora een klasse apart.


Eindscore

Design :               7  (mede door een standaardontwerp)

Scherm:               7  (resolutie en geen gorilla glas, kleuren goed en natuurlijk)
Camera:               8 (goede foto's, kwaliteit en natuurlijk, helaas met weinig licht ruis)
Multimedia :          8 (Alles wat je mag verwachten is aanwezig)
Prestatie :             8 (De processor,werkgeheugen combinatie geven een vloeiend toestel in gebruik)
Value for Money  :  9 (De prijs is geweldig en toestel is qua materiaal beter dan concurrentie in dit segment)


Eindresultaat een   8   voor de BlackBerry Aurora

bron: arena lte indonesia

Reacties