BlackBerry partner zet 29 miljoen in bij de lancering van twee toestellen in India.

Eind vorig jaar begon BlackBerry meer informatie vrij te geven over licenties voor Android software met BlackBerry Security en software. De fabrikant TCL was de eerst van de nu drie bekende partner die begon met de DTEK50 als eerste toestel en gevolgd werd door de DTEK60. Opvolgend was het BB Merah Putih met de BlackBerry Aurora en als laatste was de distributeur Optiemus die een licentie had genomen.

De fabrikant TCL heeft net zijn derde toestel gelanceerd in de UK en dat is een wederom een samenwerking met BlackBerry met de naam BlackBerry Mobile. Het toestel de KEYone is erg goed ontvangen en heeft naast een enorme batterij en uithoudingsvermogen een zeer goede camera. Het is overigens wel het eerste toestel van TCL met keyboard en het toestel zal in Juni in Nederland verschijnen, hoewel er een kleine kans is dat dit iets eerder is.


Dit toestel van TCL zal niet in India verschijnen, want Optiemus heeft de rechten en licentie en heeft ook net aangekondigd dat ze zelfs met twee toestellen gaan komen. Een toestel van € 579,00 en een tweedee toestel van € 289,00. Er gaan al gerichten dat het toestel van  579,00 de KEYone versie wordt voor India in samenwerking met BlackBerry.

Het bedrijf Optiemus is enorm enthiousiast en gaat de lancering groot aanpakken met een investering van 29 Miljoen euro om het merk op de markt te zetten door de toestellen te lanceren via 4000 retailers, waaronder retailketens en zelfs premium buurtwinkels. We verwachten 300 Miljoen dit jaar  te verdienen aan de verkoop geeft voorzitter Shok Grupta aan van Optiemus.

Dit zijn erg mooie geluiden en ben benieuwd of het duurdere toestel inderdaad de KEYone variant gaat worden.

Reacties